Seko EsiBrīvs! Draugiem.lv Seko EsiBrīvs! Facebook
IeskatiesKontaktiPajautāMūsu draugi

Kas jauns?

Dodamies ārā: laser tag, airsofts un peintbols - aizraujoša alternatīva datorspēlēm

2018. gada 19. jūnijs
Šovasar “Esi Brīvs!” dodas ārā meklēt arvien jaunus veidus, kā saturīgi pavadīt brīvo laiku. Daudz esam runājuši, ka “sēdēšanai pie datora vai telefonā nav jābūt vienīgajam veidam, kā atpūsties”, bet kas tad tiešām būtu konkurētspējīga alternatīva? Sarunā ar “GUNSnLASERS” pārstāvi Anniju Leiti iepazīstam interesantu un bezgala azartisku datorspēļu aizstājēju; par to, kas tas ir un kā darbojas- lasi intervijā!

 

 

Foto: GUNSnLASERS

 

Kas ir "GUNSnLASERS"?

Mēs esam forši cilvēki, kas citiem piedāvā piedzīvot kaut ko īpašāku kā parasti. Tas ir, gūt pozitīvas emocijas, izpriecāties, aktīvi pavadīt laiku ar draugiem, ģimeni vai kolēģiem, uzspēlējot taktiskas un spriedzes bagātas spēles brīvā dabā. Mēs esam aizrauti ar izklaidi, tāpēc to nodrošinām arī citiem. 

GUNSnLASERS piedāvājumā ir airsofts, peintbols un lāzertags jeb laser tag -  tās ir kaujas imitācijas spēles, kuru laikā nākas gan izkustēties, gan būt izveicīgam un gudram, lai sasniegtu mērķi, piemēram, iekarotu bāzes staciju, uzvilktu mastā karogu vai atrastu slepeno koferi. 

https://www.youtube.com/watch?v=xl-apa7fUeU

 

Kāda ir izklaides parka mērķauditorija un misija?

GUNSnLASERS mērķauditorija ir ikviens, kam patīk aktīva atpūta un ir vēlme brīvo laiku vai kādu īpašu mirkli, piemēram, dzimšanas dienu atzīmēt citādi kā ierasts.

 

Foto: GUNSnLASERS

Lai uzspēlētu lasertag, airsoft vai peintbolu, pie mums ciemojas:

  • jaunieši - draugu kompānijas, klases ekskursijas, dzimšanas dienas ballītes, izlaidums
  • pieaugušie - draugu kompānijas, korporatīvie pasākumi, sporta spēles

Mums ir svarīgi, lai ikviens, kas apmeklē kādu no GUNSnLASERS izklaides parkiem, saņem enerģijas lādiņu, spēj izvēdināt galvu no ikdienas rūpēm un pēc spēles ir gandarīts par lieliski pavadītu laiku. Kad pēc spēles dzirdam “Oho, tas bija forši, man patika un noteikti nākšu spēlēt vēl”, esam pārliecināti -  mēs esam uz pareizā ceļa.

 

Ar ko jārēķinās, dodoties baudīt šādu aktīvo atpūtu? Kādi ir apmeklētāju ieguvumi?

Peintbols, lāzertags un airsofts ir līdzīgas spēles, bet katrai no tām ir savas nianses. Apmeklējot jebkuru no tām, jārēķinās, ka būs:

  • jāskrien, jālien, jāslēpjas un jāizvairās no pretiniekiem;
  • jāsadarbojas komandā, izvēloties labāko stratēģiju, lai uzvarētu;
  • nepieciešams sportisks un ērts apģērbs atbilstoši laikapstākļiem;
  • jāvelta 2h - 3h atkarībā no vēlmēm un spēlētāju skaita.

https://www.youtube.com/watch?v=hrAwB2QB28s

Lai varētu izvēlēties, kura no spēlēm - airsofts, lāzertags vai arī peintbols - vairāk ies pie sirds, pastāstīsim galvenās atšķirības. Tomēr bieži vien novērojam, ka draugu grupas nāk izmēģināt visas.


Peintbols

Peintbols ir teju visiem zināma, sportiska spēle. Trāpījums ar krāsainu lodīti skaitās pa jebkuru ķermeņa daļu - kāju, rokām, vēderu u.c. Ņemot vērā, ka trāpījums ir redzams ar krāsas traipu, šmaukties būs ļoti grūti.

 

Foto: GUNSnLASERS

Peintbols ir piemērots arī dāmām, jo ieroča šāviena stiprumu ir iespējams regulēt - spēcīgāks vai maigāks. Tāpat arī pirms spēles instruktors dod norādījumus, no kāda attāluma drīkst šaut.


Lāzertags

Lāzertags jeb laser tag vai lāzerpeintbols ir viena no šī brīža top brīvā laika pavadīšanas aktivitātēm. Pateicoties tam, ka laser tag spēlē trāpījums ir jūtams tikai ar nelielu vibrāciju, to var spēlēt bērni no 4 gadu vecuma. Arī dāmu vidū laser tag ir ļoti iecienīts.

Foto: GUNSnLASERS

Galvenās laser tag priekšrocības:

  • trāpījums nav sāpīgs, jo jūtams ar vibrāciju;
  • nav jāmaksā par lodēm;
  • precīzs trāpījums līdz pat 250m, ko neietekmē laikapstākļi;
  • nav iespējams šmaukties, jo pēc noteikta skaita trāpījumiem, ierocis izslēgsies un nāksies skriet uz bāzi, lai atjaunotu “dzīvību”.

Laser tag būs piemērota aktivitāte bērnu dzimšanas dienas svinībās vai izlaidumā - mirklī, kad gribas piedzīvot ko īpašāku nekā parasti.

Foto: GUNSnLASERS


Airsofts

Airsofts ir militāra imitācijas spēle ar reālu ieroču kopijām, kas izskatās gluži kā īstas. Patronu vietā tiek izmantotas plastmasas lodītes, bet trāpījums ir precīzs līdz apmēram 60m. Airsoft spēles laikā obligāti jāvelk speciālas aizsargmaskas vai aizsargbrilles, bez tām spēlēt ir aizliegts.

Airsofts tiek uzskatīts par džentelmeņu spēli, jo uzvarētājs tiek noteikts ar godīguma principu - jāatzīstas, ja tika trāpīts. Neskatoties uz to, airsofts ir lieliska komandas spēle un veids, kā saliedēt darba kolektīvu un draugu kompāniju.

Foto: GUNSnLASERS

Neatkarīgi no tā, kuru no spēlēm izvēlas, ikviens dalībnieks gūst pozitīvas emocijas un krietnu enerģijas devu, uzlādējot sevi ar adrenalīnu un jautri pavadītu laiku. Ņemot vērā, ka mūsdienās arvien mazāk laika cilvēki pavada aktīvi, pie dabas, ir vērts laiku pa laikam izrauties no ikdienas darbiem.


Atvērtās peintbola, airsoft un laser tag spēles

Ja ļoti gribas uzspēlēt, piemēram, laser tag, bet nokomplektēt pašam savu komandu nezidodas, laba alternatīva ir apmeklēt atvērtās spēles. Tās mums notiek ik nedēļu.

Šādās spēlēs var piedalīties ikviens interesents, spēles garums lielākoties ir 2-3h. Skolēniem spēles pieejamas par īpaši draudzīgu cenu. Par tām vairāk var uzzināt mūsu Facebook lapās:

 

Vai atpūta izklaides parkā ir uzskatāma par alternatīvu datorspēlēm? Kādas ir galvenās atšķirības?

Airsofts, laser tag un peintbols ir uzskatāms par pozitīvu alternatīvu datorspēlēm. Kāpēc? Pirmkārt, jau tāpēc, ka tā ir aktīva atpūta un laiks, kas netiek pavadīts pie datora ekrāna ar virtuāliem “draugiem”. Otrkārt, azarts ir daudz lielāks, jo pats esi kaujas laukumā, izjūti spriedzi un iejūties militārā tēlā, pildot misiju, ko sagatavojis kāds no mūsu foršajiem instruktoriem.

Manuprāt, jauniešiem pašiem ir jāatrod vairāki veidi, kā pavadīt brīvo laiku svaigā gaisā. Izmēģinot dažādas aktivitātes, kāda noteikti kļūs par iemīļotu hobiju.

https://www.youtube.com/watch?v=N5Z4jzTfywI

 

Novēlējums visiem, kam nupat sācies vasaras brīvlaiks vai tuvojas atvaļinājums

Baudiet brīvos brīžus! Bieži vien attopamies, ka pagājis tik daudz laika, bet tā arī neesam izdarījuši plānoto - satikuši draugus, aizbraukuši ciemos pie vecvecākiem vai vienkārši atpūtušies pie jūras. Nu, lūk, brīvlaiks un atvaļinājums ir īstais mirklis. Nevajag atlikt uz rītdienu to, ko var izdarīt šodien, it sevišķi, ja tas attiecināms uz mūsu labsajūtu un veselību!

Vārda dienas svin: Agija, Aldonis
2024. gada 29. marts

Mana pagātne ir sprungulis, kas iemests manas nākotnes ritenī.

Arvīds Skalbe

 
Kā Tu domā, vai Tu esi atkarīgs?
Kopā balsojumu - 9988
 

Mūs atbalsta: