Seko EsiBrīvs! Draugiem.lv Seko EsiBrīvs! Facebook
IeskatiesKontaktiPajautāMūsu draugi

17.04.2007.

Reģistrēta biedrība cīņai pret atkarībām Esi brīvs!

Uzņēmumu reģistrā oficiāli reģistrēta biedrība cīņai pret atkarībām Esi brīvs!, informē biedrības valdes priekšsēdētāja Ilona Gaile. Līdz ar jaunās biedrības nodibināšanu Esi brīvs! aktīvistiem būs iespēja cīņu pret atkarībām padarīt daudz plašāku un visaptverošāku.

Biedrības dibinātāji ir psiholoģes Ilona Gaile, Dace Freiberga, Ināra Vārpa, biedrība „Latvijas Vecāku apvienība „Vecāki izglītībai, sadarbībai, izaugsmei”” tās pilnvarotā pārstāvja Ērika Grinberga personā un biedrība „Latvijas Spēļu biznesa asociācija” tās valdes priekšsēdētāja Ģirta Ludeka personā.

Biedrības mērķis ir sniegt sabiedrībai visaptverošu informāciju par atkarībām, izglītot sabiedrību par atkarību problēmām, veikt atkarību profilakses pasākumus, kā arī attīstīt sociālo partnerību starp uzņēmējiem no vienas puses un pašvaldībām un valsti – no otras.

Biedrības pārstāvji turpinās pagājušajā gadā aizsākto diskusiju ciklu Latvijas skolās, kā arī organizēs dažādus bērnu un jauniešu auditorijai domātus pasākumus, popularizējot dzīvi bez atkarībām. Pirmie biedrības aktivitātes atbalstīs jauniešu uzticību iemantojušie reperi – Gustavo, R-viss un Pikaso ar īpaši atkarību problēmai radītu dziesmu. Nodibinot biedrību, Ilonai Gailei un citiem Esi brīvs! speciālistiem pavērsies iespējas piesaistīt Eiropas Savienības līdzekļus, realizēt dažādus projektus un piesaistīt vēl citus atbalstītājus reālai cīņai pret atkarībām.

„Gan pēdējā laikā izskanējušie fakti par atkarību graujošo izplatību jauniešu vidū, gan sociālo pedagogu trūkums skolās, gan skolotāju, skolēnu un vecāku atsauksmes par Esi brīvs! speciālistu darbu ir parādījušas, ka profilaktiskais un izglītojošais darbs ir nepieciešams un Esi brīvs! psihologi ir atraduši pareizāko veido šī procesa nodrošināšanai,” uzsver Ilona Gaile.

Sociālās kampaņas Esi brīvs! aktivitātes organizētas vairāk nekā 70 skolās visā Latvijā. Diskusijās piedalījušies gandrīz trīs tūkstoši skolēnu un apmēram seši simti vecāku.

Esi brīvs! apkopotās vecāku atsauksmes liecina, ka lielākā daļa vecāku (76% no aptaujātajiem) uzskata – šādas programmas būtu jāatbalsta valsts līmenī un šādām nodarbībām jānotiek regulāri (72%).

Skolās izplatītajā bukletā un interneta lapā www.esibrivs.lv ir apkopota informācija par to, kas ir atkarības, kādi ir atkarību veidi un pazīmes, sniegti psihologu izstrādāti padomi, kā pārtraukt atkarību, kā arī kontaktinformācija par iestādēm, kur var saņemt palīdzību.

Vārda dienas svin: Georgs, Jurģis, Juris
2024. gada 23. aprīlis

Labāk domāt pirms rīcības, nekā pēc tam.

Dēmokrīts

 
Kā Tu domā, vai Tu esi atkarīgs?
Kopā balsojumu - 9995
 

Mūs atbalsta: