Seko EsiBrīvs! Draugiem.lv Seko EsiBrīvs! Facebook
IeskatiesKontaktiPajautāMūsu draugi

15.02.2008.

Atklās bērnu zīmētu plakātu izstādi pret atkarībām un apbalvos labāko darbu autorus

Šo ceturtdien, 21. februārī plkst. 14.00 kinoteātra Coca Cola Plaza 4.stāvā tiks atklāta Latvijas skolēnu radītu plakātu izstāde, kuras mērķis ir vizuāli pretstatīt atkarīga cilvēka dzīvi un tādu dzīvi, kas brīva no jebkādām atkarībām, un rosināt skatītājus pašiem izsvērt šīs izvēles nozīmību.

Izstādē izvietotie plakāti tapuši biedrības Esi brīvs! pagājušā gada nogalē izsludinātā radošā konkursa ietvaros, kura laikā organizatori saņēma vairāk nekā 450 darbus no visas Latvijas.

Vienlaikus ar izstādes atklāšanu kinoteātra 4. stāvā kafejnīcā Casablanca tiks apbalvoti, pēc žūrijas vērtējuma, piecu labāko darbu autori, kuri iegūs muzikālas balvas – krāsainus mp3 atskaņotājus, bet vēl vairāki bērni saņems veicināšanas balvas.

Biedrības Esi brīvs! valdes priekšsēdētāja Ilona Gaile uzsver: „Lielākā daļa konkursam iesniegto darbu bija pārdomāti, rūpīgi izstrādāti (bija gan zīmējumi, gan kolāžas un aplikācijas), tāpēc no sirds gribētos apbalvot visus. Tai pašā laikā daži no šiem darbiem ir īpaši iedvesmojoši, idejiski piepildīti un pārdomas rosinoši – tie arī iekļauti šajā izstādē un saņems īpašu pateicību no mums visiem. Domāju, ka balvas – krāsainie mp3 atskaņotāji – vienlaikus simbolizē plakātu konkursa devīzi Dzīve bez atkarībām – brīva un krāsaina!, kā arī, iespējams, ļaus attīstīties vēl kādām radošām idejām.”

Darbu kvalitāti un bērnu izdomu, vērtējot darbus, uzslavēja arī mākslinieks Jānis Anmanis, kurš piedalījās žūrijā. Viņš īpaši uzsvēra, ka darbos jaušama liela pacietība un rūpība, kā arī radoša doma un tēmas izjūta. „Tie, kas spēj uzzīmēt šāda veida darbus, acīmredzot paši neko tādu nelieto,” ar humoru rezumēja mākslinieks.

Esi brīvs! organizētā plakātu konkursa žūrijā piedalījās biedrības vadītājas, psiholoģes Ilona Gaile un Dace Freiberga, Esi brīvs! dibinātāju – biedrības Latvijas Spēļu biznesa asociācija – valdes priekšsēdētājs Ģirts Ludeks, plakātu zīmētāju biedrības „Suņa sirds” valdes priekšsēdētājs, mākslinieks Artis Buks, Bērnu un ģimenes lietu ministrijas speciāliste Edīte Ugaine un pazīstamais mākslinieks un bērnu pedagogs Jānis Anmanis.

Vārda dienas svin: Bārbala, Līksma
2024. gada 25. aprīlis

…un kad būsi to savu dzīvi sabojājis, tad vienā dienā Tu attapsies un sapratīsi, ka Tev ir jādzīvo tālāk tā pati jau sabojāta dzīve…

Gustavo

 
Kā Tu domā, vai Tu esi atkarīgs?
Kopā balsojumu - 9997
 

Mūs atbalsta: