Seko EsiBrīvs! Draugiem.lv Seko EsiBrīvs! Facebook
IeskatiesKontaktiPajautāMūsu draugi

14.09.2007.

Prezentēs mūziķu Gustavo, R-viss un Pikaso dziesmu pret atkarībām

Uzsākot jauno mācību gadu, kas pēdējos gados neizbēgami saistās arī ar jaunām diskusijām par atkarībām skolēnu un jauniešu vidū, šo ceturtdien, 20. septembrī plkst. 13.00 kinoteātra K.Suns telpās tiks prezentēts Latvijas repa mūziķu Gustavo, R-viss un Pikaso dziesmas videoklips, kas tapis sadarbībā ar biedrību Esi brīvs!

Dziesma šokē ar savu tiešumu un tēlainajiem salīdzinājumiem, kuros izmantota virkne sabiedrībā pazīstamu tēlu, taču, iespējams, tieši šis pārsteiguma moments galveno dziesmas mērķauditoriju – jauniešus – aicinās ieklausīties un padomāt, vai cigaretes, alkohols, spēles utt. nav tās lietas, kas viņiem liedz darīt daudz ko citu, interesantāku, - tā cer dziesmas tapšanā iesaistītās puses.

Biedrības Esi brīvs! vadītāja, psiholoģe Ilona Gaile, kas jau divus gadus kopā ar kolēģi Daci Freibergu vada nodarbības skolēniem un viņu vecākiem par dažādu veidu atkarībām un iespējām neiekrist to slazdā, pēc nodarbību gaitā gūtās pieredzes secina: „Mēs savās nodarbībās mēģinām nemoralizēt un mudināt jauniešus uz brīvu diskusiju par dzeršanu, smēķēšanu, datorspēlēm, atkarību no attiecībām un citiem atkarību veidiem, tomēr redzams, ka jaunieši pamatā ir pieraduši tieši pie moralizēšanas un pamācīšanas, līdz ar to virkni labu vārdu mēdz palaist gar ausīm. Lai viņi patiešām sadzirdētu un ieklausītos, mums jāmēģina viņus uzrunāt viņu pašu valodā. Šajā gadījumā ar mūzikas palīdzību.”

Līdz ar dziesmu, kurā mūziķi ieskicē mūžsenās problēmas ģimenē, skolā vai attiecībās, kas nereti noved pie vieglākajiem, bet riskantākajiem to „risinājumiem” – alkohola, cigaretēm, bīstamām kompānijām utt., tapis arī šīs dziesmas videoklips, kas veidots komiksu formā, un īsa videofilma par dziesmas tapšanu. Plānots, ka oktobra sākumā dziesmas un tās videoklipu ieraksts tiks nogādāts Latvijas skolām kā atraktīvs palīgmateriāls audzinātāju vai veselības mācības skolotāju rosinātām sarunām par atkarībām.

Dziesmas videoklipa prezentāciju kinoteātrī K.Suns varēs noskatīties ikviens interesents.

Informācija par biedrību Esi brīvs!

Biedrība Esi brīvs! dibināta šī gada pavasarī, turpinot sociālās kampaņas Esi brīvs! iepriekšējā gadā uzsākto darbu Latvijas skolās. Biedrības dibinātāji ir psiholoģes Ilona Gaile, Dace Freiberga un narkoloģe-psihoterapeite Ināra Vārpa, kā arī biedrība Latvijas Vecāku apvienība „Vecāki izglītībai, sadarbībai, izaugsmei” un biedrība Latvijas Spēļu biznesa asociācija. Esi brīvs! līdz šim organizējusi izglītojošus seminārus vecākiem un skolēniem vairāk nekā 70 skolās visā Latvijā.
Skolās izplatītajā bukletā, kā arī interneta lapā www.esibrivs.lv apkopota informācija par atkarību veidiem un pazīmēm, publicēti ieteikumi, kā cīnīties pret atkarībām, kā arī kontaktinformācija iestādēm, kur iespējams vērsties pēc palīdzības.

Vārda dienas svin: Alīna, Rūsiņš, Sandris
2024. gada 26. aprīlis

Tas, kam ir „KĀPĒC” dzīvot, var izturēt jebkuru „KĀ”

Frīdrihs Nīče

 
Kā Tu domā, vai Tu esi atkarīgs?
Kopā balsojumu - 9997
 

Mūs atbalsta: