Seko EsiBrīvs! Draugiem.lv Seko EsiBrīvs! Facebook
IeskatiesKontaktiPajautāMūsu draugi

13.01.2009.

Biedrība Esi brīvs! turpina bezmaksas profesionālo psihologu vadītās nodarbības par atkarībām Latvijas skolās 2009. gada pirmajā pusgadā

2009. gada janvārī biedrība Esi brīvs! atsāk informatīvo un izglītojošo nodarbību ciklu Latvijas skolās, kura laikā tiek organizētas diskusijas ar skolēniem, viņu vecākiem un pedagogiem par atkarībām, to veidiem, ar tām saistītām problēmām un iespējām no tām izvairīties. Pirmās lekcijas notiek šodien, 13.janvārī, Siguldas 3.pamatskolā un Siguldas Valsts ģimnāzijā. Janvārī lekcijas notiks arī: Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā, Saldus pilsētas ģimnāzijā, Rīgas 25. Vidusskolā, Rīgas Tirdzniecības tehnikumā, Cēsu pilsētas pamatskolā, Tukuma E. Birznieka-Upīša 1.pamatskolā un sociālās rehabilitācijas centrā „Dzīvesprieks”.

2009. g. pirmajā pusgadā šo biedrības piedāvāto bezmaksas informatīvo lekciju skaits ir palielināts, jo pieprasījums pēc rīkotajām lekcijām arī šajā mācību gadā ir liels.

Esi brīvs! psihologi runā ar bērniem par visdažādāko atkarību veidiem – alkohola lietošanu, smēķēšanu, datorspēlēm u.c., kā arī ūdenspīpēm, attiecībām, iepirkšanos, loterijām un TV spēlēm, kas bieži sabiedrībā netiek uzskatītas par nopietniem atkarību izraisītājiem, tomēr var radīt ne mazāku kaitējumu kā „tradicionālie” atkarību veidi.

Biedrības Esi brīvs! valdes priekšsēdētāja Ilona Gaile saka: „Ceturto gadu ar kolēģi Daci Freibergu strādājot ar skolēniem, esam patiesi iepriecinātas, ka jaunieši ir kļuvuši zinošāki un informētāki jautājumā par atkarībām. Tomēr jauniešu vidū joprojām valda priekšstats, ka atkarības viņus neskar, kā arī trūkst informācijas par to, kā atbrīvoties no tām. Mūsu nodarbības rosina jauniešus domāt un izvērtēt savu dzīvi, kā arī nepieciešamības gadījumā meklēt profesionālu palīdzību.”

Esi brīvs! psihologu bezmaksas lekcijas turpinās jau ceturto mācību gadu un, spriežot pēc skolēnu, pedagogu un bērnu vecāku atsauksmēm, tās pozitīvi vērtē gan paši dalībnieki, gan arī sabiedrība. Nodarbības tiek augstu vērtētas neierastās pieejas dēļ – psihologi uzrunā bērnus viņiem saprotamā veidā, nevis moralizējot par to, cik slikti ir būt atkarīgam un kādu ļaunumu tas nodara.

Biedrības Esi brīvs! galvenais atbalstītājs – biedrība „Latvijas Spēļu Biznesa asociācija” – devusi iespēju psihologiem arī šajā finansiāli nestabilajā laikā turpināt nodarbību ciklu Latvijas skolās. LSBA valdes priekšsēdētājs Ģirts Ludeks komentē: „Esam gandarīti, ka varam turpināt atbalstīt vispārizglītojošo darbu Latvijas skolās, it sevišķi ņemot vērā to, ka valsts un pašvaldību institūcijas nespēj nodrošināt izglītības iestāžu nepieciešamību pēc speciālistu konsultācijām un izglītojošiem pasākumiem atkarību profilakses jomā”.

Joprojām ir iespējams pieteikties uz bezmaksas nodarbībām martā, aprīlī un maijā, rakstot uz e-pastu esibrivs@esibrivs.lv

Informācija par biedrību Esi brīvs!

Biedrība Esi brīvs! dibināta 2007. gada pavasarī, turpinot sociālās kampaņas Esi brīvs! 2006. gadā uzsākto darbu Latvijas skolās. Biedrības dibinātāji ir psiholoģes Ilona Gaile, Dace Freiberga un narkoloģe-psihoterapeite Ināra Vārpa, kā arī biedrība „Latvijas Vecāku apvienība „Vecāki izglītībai, sadarbībai, izaugsmei”” un biedrība „Latvijas Spēļu biznesa asociācija”. Esi brīvs! līdz šim organizējusi izglītojošus seminārus vecākiem un skolēniem vairāk nekā 140 skolās visā Latvijā, kopumā aptuveni 300 nodarbībās uzrunājot vairāk kā 4800 jauniešus, 800 skolotājus un vecākus.

Biedrība Esi brīvs! 2008. gada rudenī interneta vidē atklājusi jaunu mājas lapu esiBrivs.lv. Tajā pieejama visplašākā informācija par atkarībām, to veidiem, izraisītajām sekām, kā arī padomi, kā cīnīties ar atkarību un kur meklēt palīdzību, ja tā nepieciešama. Mājas lapā pieejama informācija atkarīgo radiniekiem, skolotājiem un draugiem par to, kā atpazīt pārlieku aizraušanos ar narkotikām, smēķēšanu, iepirkšanos, kā arī ir iespējams izpildīt dažādus testus par atkarību tēmām u.tml.
 

Vārda dienas svin: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
2024. gada 24. aprīlis

Kad dari sev kaut ko pieņemamu, pilnīgi pietiek to nolemt vienu reizi un turpmāk atteikties to pārrunāt.

Tobijs Raiss Drūss

 
Kā Tu domā, vai Tu esi atkarīgs?
Kopā balsojumu - 9995
 

Mūs atbalsta: