Seko EsiBrīvs! Draugiem.lv Seko EsiBrīvs! Facebook
IeskatiesKontaktiPajautāMūsu draugi

12.10.2007.

Aicina skolēnus paust savu skatījumu par atkarībām

Biedrība Esi brīvs!, kuras speciālisti jau trešo mācību gadu organizē nodarbības Latvijas skolās un diskutē ar jauniešiem par dažādu veidu atkarībām, izsludina plakātu konkursu, aicinot skolēnus iesniegt savu redzējumu par to, kāda ir atkarīga cilvēka dzīve un kāda tā ir, ja esi brīvs no jebkādām atkarībām.

Konkursam iesniedzami A3 formāta darbi, kas vizuāli sadalīti divās daļās, attēlojot atkarīga un brīva cilvēka dzīvi, ikdienu, priekus, bēdas, pārdzīvojumus, iespējas utt. Plānots, ka paši labākie darbi tiks pārveidoti par sociālās reklāmas plakātiem, līdz ar to konkursa zīmējumos var tikt iekļauti arī saukļi vai moto.

Zīmējumus konkursam var iesniegt līdz šī gada 15. novembrim, personīgi vai pa pastu tos nogādājot biedrībai Esi brīvs! Lāčplēša ielā 75 – 16, Rīgā, LV-1011. Konkursā var piedalīties 10 līdz 18 gadus veci skolēni.

Biedrības Esi brīvs! valdes priekšsēdētāja Ilona Gaile saka: „Mūsu mērķis nav dusmīgi kratīt pirkstu un stāstīt, cik slikti ir būt atkarīgam. Jaunieši to dzird ļoti bieži un visbiežāk kļūst skeptiski vai par agresīvi un izaicinoši noskaņoti pret šādu moralizēšanu. Mēs gribam viņiem pašiem ļaut domāt un saprast, kā mainās cilvēka dzīve atkarībā no tā, vai viņš ir atkarīgs no alkohola, cigaretēm, dažādām spēlēm utt. vai arī – brīvs un līdz ar to spējīgs izmantot visplašākās iespējas, ko dzīve piedāvā.”

Konkursa darbus izvērtēs žūrija, un trīs tā uzvarētāji balvā iegūs mp3 atskaņotājus, bet 3-5 labākie darbi tiks pārveidoti par vides plakātiem un izvietoti uz lielformāta reklāmas stendiem. Konkursa noslēgumā 30 interesantākie un labākie darbi tiks izvietoti īpašā izstādē Galerija Centrs telpās Rīgā.

Informācija par biedrību Esi brīvs!

Biedrība Esi brīvs! dibināta šī gada pavasarī, turpinot sociālās kampaņas Esi brīvs! iepriekšējā gadā uzsākto darbu Latvijas skolās. Biedrības dibinātāji ir psiholoģes Ilona Gaile, Dace Freiberga un narkoloģe-psihoterapeite Ināra Vārpa, kā arī biedrība Latvijas Vecāku apvienība „Vecāki izglītībai, sadarbībai, izaugsmei” un biedrība Latvijas Spēļu biznesa asociācija.

Esi brīvs! līdz šim organizējusi izglītojošus seminārus vecākiem un skolēniem vairāk nekā 70 skolās visā Latvijā. Skolās izplatītajā bukletā, kā arī interneta lapā www.esibrivs.lv apkopota informācija par atkarību veidiem un pazīmēm, publicēti ieteikumi, kā cīnīties pret atkarībām, kā arī kontaktinformācija iestādēm, kur iespējams vērsties pēc palīdzības.

Šoruden sadarbībā ar populāriem repa mūzikas izpildītājiem Gustavo, Pikaso un R-viss tika prezentēta dziesma Esi brīvs!, kurā puiši stāsta par to, cik nepatīkami var būt turpināt dzīvot to pašu dzīvi, kuru pats vien esi sabojājis. Dziesma, tās videoklips un īsfilma par dziesmas tapšanu tiks izplatīta visās Latvijas skolās. 

Vārda dienas svin: Fanija, Vēsma
2024. gada 19. aprīlis

Biedrības „Esi brīvs!” mērķis nav dusmīgi kratīt pirkstu un stāstīt, cik slikti ir būt atkarīgam. Mēs gribam tev parādīt, cik forši un stilīgi ir būt brīvam.

Ilona Gaile

 
Kā Tu domā, vai Tu esi atkarīgs?
Kopā balsojumu - 9994
 

Mūs atbalsta: