Seko EsiBrīvs! Draugiem.lv Seko EsiBrīvs! Facebook
IeskatiesKontaktiPajautāMūsu draugi

11.03.2008.

Vides reklāmas aicinās jauniešus izvēlēties brīvību, nevis atkarību

No 10. līdz 23. martam Rīgā, sabiedriskā transporta pieturvietās aplūkojamas pēc biedrības Esi brīvs! rīkotā skolēnu plakātu konkursa idejām tapušas vides reklāmas ar mērķi aicināt jauniešus un arī citu vecuma grupu cilvēkus izvēlēties brīvu, nevis no dažādām kaitīgām lietām atkarīgu dzīvi.

Minētajos plakātos, kurus pēc jauniešu idejām izstrādājuši mākslinieki Dainis Misiņš un Inese Ciprusa, atkarības attēlotas kā simbolisks rāmis, ievelkošs virpulis, kāpnes, pa kurām iespējams kāpt gan augšup, gan arī virzīties lejup, kā arī smagums, kas nospiež pie zemes. Kopumā tie ir pieci dažādi plakāti, kuros darbojas divi cilvēciņi – brīvais un atkarīgais, turklāt „brīvais” mēģina palīdzēt otram tikt vaļā no lietām, kas viņu sasaista.

Biedrības Esi brīvs! valdes priekšsēdētāja Ilona Gaile komentē: „Manuprāt, šajos plakātos spilgti pausta ideja, ka jebkura atkarība tev liedz būt pašam, justies brīvi, darīt to, ko pats vēlies un spēj – tā ierobežo. Vai tas būtu smagums vai virpulis, kas ierauj un neatlaiž, - bet jebkurā gadījumā tā ierobežo.”

Šie plakāti veidoti, izmantojot pagājušā gada nogalē biedrības rīkotā plakātu konkursa veiksmīgāko darbu motīvus – to autori ir Linda Šterna (Rīgas Jāņa Poruka vidusskola), Kristiāns Slics (Jaunsilavas pamatskola), Nadīna Drone (Rīgas 90. vidusskola), Linda Seikmane un Māra Presnikova (Rīgas 94. vidusskola). Kopumā konkursā piedalījās vairāk nekā 450 jaunieši no dažādām Latvijas skolām.

Konkursa un tā rezultātā tapušo vides reklāmu izveides atbalstītājas, biedrības Latvijas Spēļu biznesa asociācija valdes priekšsēdētājs Ģirts Ludeks ir gandarīts par jauniešu aktivitāti un iedziļināšanos atkarību tematikā un uzskata, ka, šādi analizējot un pašam vismaz domās izejot brīvības un atkarības ceļu, ir daudz lielāka iespēja, ka šie skolēni paši neiekritīs atkarību lamatās.

„Šāds radošs piegājiens acīmredzot ir daudz labāks veids, kā runāt ar jauniešiem, kurus atkarību riski skar visbiežāk, nekā moralizēt un pamācīt – to pierāda arī pagājušajā gadā mūsu kopīgi ar mūziķi Gustavo producētais dziesmas Esi brīvs! videoklips, kas, spriežot pēc atsauksmēm, rosinājis jauniešus uz nopietnām pārdomām un augstu novērtēts arī profesionālās mūzikas lauciņā, pagājušās nedēļas nogalē piešķirot tam Mūzikas ierakstu gada balvu,” piebilst Ģ.Ludeks.

Vārda dienas svin: Agija, Aldonis
2024. gada 29. marts

Un galvenais: sev paliec uzticīgs. Tad nespēsi tu neīsts būt pret citiem.

Viljams Šekspīrs

 
Kā Tu domā, vai Tu esi atkarīgs?
Kopā balsojumu - 9988
 

Mūs atbalsta: