Seko EsiBrīvs! Draugiem.lv Seko EsiBrīvs! Facebook
IeskatiesKontaktiPajautāMūsu draugi

09.10.2007.

Biedrība Esi brīvs! atsāk bezmaksas profesionālo psihologu vadītās nodarbības Latvijas skolās

Oktobra sākumā ir atsācies biedrības Esi brīvs! informatīvo un izglītojošo nodarbību cikls Latvijas skolās, kuru laikā tiek organizētas diskusijas gan skolēniem, gan viņu vecākiem par atkarībām, to veidiem, ar tām saistītām problēmām un iespējām no šīm problēmām izvairīties.

Esi brīvs! psihologu lekcijas notiek jau trešo mācību gadu un, spriežot pēc skolēnu, skolotāju un bērnu vecāku atsauksmēm, tās pozitīvi vērtē gan paši dalībnieki, gan arī sabiedrība. Nodarbības tiek augstu vērtētas neierastās pieejas dēļ – psihologi uzrunā bērnus viņiem saprotamā veidā, nevis moralizējot par to, cik slikti ir būt atkarīgam un kādu ļaunumu tas nodara.

Biedrības Esi brīvs! valdes priekšsēdētāja Ilona Gaile saka: „Mums ar kolēģi, psiholoģi Daci Freibergu, ir gandarījums, ka šīs nodarbības jauniešos raisa pārdomas un arī savstarpējas diskusijas, nevis tradicionālo noliegumu pret to, ka „mums atkal kāds pieaugušais māca dzīvot”. Mēs cenšamies nemācīt un nenorādīt, bet aicināt jauniešus pašus domāt un saprast, kas ir tās lietas, ko viņi zaudē, ja pārāk aizraujas ar dažādām kaitīgām lietām.”

Biedrības Esi brīvs! atbalstītājs – biedrība Latvijas Spēļu Biznesa asociācija – devusi iespēju psihologiem arī šajā mācību gadā turpināt nodarbību ciklu, turklāt šajā mācību gadā informatīvās lekcijas vēl vairāk tiks piedāvātas attālāko rajonu skolām. Pieprasījums pēc biedrības rīkotajām lekcijām šogad ir tik liels, ka nodarbību plāns jau top ne tikai šim, bet arī nākamajam – pavasara – semestrim.

Esi brīvs! runā ar bērniem par visdažādāko atkarību veidiem – alkohola lietošanu, smēķēšanu, datorspēlēm u.c., kā arī loterijām un TV spēlēm, kas bieži sabiedrībā netiek uzskatītas par nopietniem atkarību izraisītājiem, tomēr var radīt ne mazāku kaitējumu kā „tradicionālie” atkarību veidi.

Oktobra beigās skolām plānots arī izsūtīt mūziķu Pikaso, Gustavo un R-viss radīto dziesmu Esi brīvs! un tās videoklipu, ar kura palīdzību biedrība vēlas pievērst jauniešu uzmanību atkarību izraisošām problēmām.

Informācija par biedrību Esi brīvs!

Biedrība Esi brīvs! dibināta šī gada pavasarī, turpinot sociālās kampaņas Esi brīvs! iepriekšējā gadā uzsākto darbu Latvijas skolās. Biedrības dibinātāji ir psiholoģes Ilona Gaile, Dace Freiberga un narkoloģe-psihoterapeite Ināra Vārpa, kā arī biedrība Latvijas Vecāku apvienība Vecāki izglītībai, sadarbībai, izaugsmei un biedrība Latvijas Spēļu biznesa asociācija. Esi brīvs! līdz šim organizējusi izglītojošus seminārus vecākiem un skolēniem vairāk nekā 70 skolās visā Latvijā.

Skolās izplatītajā bukletā, kā arī interneta lapā www.esibrivs.lv apkopota informācija par atkarību veidiem un pazīmēm, publicēti ieteikumi, kā cīnīties pret atkarībām, kā arī kontaktinformācija iestādēm, kur iespējams vērsties pēc palīdzības. 

Vārda dienas svin: Georgs, Jurģis, Juris
2024. gada 23. aprīlis

Biedrības „Esi brīvs!” mērķis nav dusmīgi kratīt pirkstu un stāstīt, cik slikti ir būt atkarīgam. Mēs gribam tev parādīt, cik forši un stilīgi ir būt brīvam.

Ilona Gaile

 
Kā Tu domā, vai Tu esi atkarīgs?
Kopā balsojumu - 9995
 

Mūs atbalsta: