Seko EsiBrīvs! Draugiem.lv Seko EsiBrīvs! Facebook
IeskatiesKontaktiPajautāMūsu draugi

Kas jauns?

Jauna mājas lapa esiBrivs.lv

2008. gada 16. oktobris
Mājas lapā esiBrivs.lv piedāvās visplašāko informāciju par atkarībām un kā cīnīties ar tām

Biedrība Esi brīvs! šonedēļ interneta vidē atklājusi jaunu mājas lapu esiBrivs.lv. Tajā pieejama visplašākā informācija par atkarībām, to veidiem, izraisītajām sekām, kā arī padomi, kā cīnīties ar atkarību un kur meklēt palīdzību, ja tā nepieciešama. Mājas lapā pieejama informācija atkarīgo radiniekiem, skolotājiem un draugiem par to, kā atpazīt pārlieku aizraušanos ar narkotikām, smēķēšanu, iepirkšanos, kā arī ir iespējams izpildīt dažādus testus par atkarību tēmām u.tml.

Mājas lapas galvenā mērķauditorija ir jaunieši, tādēļ lapai izvēlēts mūsdienīgs dizains un iekļautas interaktivitātes iespējas – vienlaikus ar informāciju par atkarībām lapā atrodamas dažādas noderīgas lietas, piemēram, idejas, ko darīt brīvajā laikā, interesantākās atpūtas iespējas Rīgā, kā arī citviet Latvijā u.c. Sadaļas Atpūtas brīži veidošanā var piedalīties jebkurš lapas apmeklētājs, tāpat ir iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus, kā arī – noklausīties īpaši biedrībai reperu Gustavo, Pikaso un R-viss radīto dziesmu Esi brīvs!.

Ilona Gaile, biedrības Esi brīvs! valdes priekšsēdētāja, uzsver: „Mūsu mērķis nav dusmīgi kratīt pirkstu un stāstīt, cik slikti ir būt atkarīgam. Jaunieši to dzird ļoti bieži un visbiežāk kļūst skeptiski vai pat agresīvi un izaicinoši noskaņoti pret šādu moralizēšanu. Tieši tāpēc mums radās ideja par jaunas mājas lapas veidošanu, kurā gan vienkāršā valodā būtu izklāstīta nepieciešamā informācija par atkarībām, gan arī ikviens jaunietis varētu atrast sev noderīgas un aktuālas lietas. Mēs gribam viņiem pašiem ļaut domāt un saprast, kā mainās cilvēka dzīve atkarībā no tā, vai viņš ir atkarīgs no alkohola, cigaretēm, dažādām spēlēm utt. vai arī – brīvs un līdz ar to spējīgs izmantot visplašākās iespējas, ko dzīve piedāvā.”

Plānots, ka laika gaitā Esi brīvs! mājas lapa tiks papildināta ar aktuālo informāciju, tajā tiks ievietoti metodiskie materiāli sociālajiem pedagogiem, varēs lejuplādēt jaunas ekrāna tapetes savam datoram, tiks dota iespēja pašiem jauniešiem piedalīties mājas lapas veidošanā, lai tā kļūtu par atraktīvu un visaptverošu informācijas avotu.

Biedrības atbalstītājas - Latvijas Spēļu biznesa asociācijas valdes priekšsēdētājs Ģirts Ludeks piebilst: „Mēs jau trīs gadu garumā esam atbalstījuši izglītojošu nodarbību organizēšanu Latvijas skolās – to laikā Ilona Gaile un viņas kolēģe Dace Freiberga diskutējušas ar 13-16 gadus veciem jauniešiem vairāk nekā 100 skolās. Tomēr skaidrs, ka, lai uzrunātu ikvienu skolēnu, priekšā vēl ir milzīgs darbs – Latvijā ir ap 1000 skolu, skolēni mainās, un šim darbam nav beigu termiņa vai noslēguma. Esam priecīgi, ka Esi brīvs! tagad var uzrunāt arī visus tos jauniešus, kuriem vēl nav bijusi iespēja piedalīties nodarbībās, viņu vecākus un skolotājus – un jaunā mājas lapa piedāvā viņiem izvērstu, interesantu un noderīgu informāciju.”

Vienlaikus ar jaunu mājas lapas izveidi tapis arī jauns Esi brīvs! logo – interaktīvs un mūsdienīgs, brīvu un aktīvu dzīvi simbolizējošs.

Kopš 2006. gada sākuma sociālās kampaņas, bet vēlāk - biedrības Esi brīvs! ietvaros - organizētas izglītojošas nodarbības par atkarībām vairāk nekā 100 skolās visā Latvijā. Diskusijās piedalījušies gandrīz 3000 skolēnu un apmēram 700 vecāku. Šogad Esi brīvs! psihologi apmeklējuši 30 skolas, organizējot 60 nodarbības skolēniem un tiekoties ar viņu vecākiem.

Biedrība Esi brīvs! dibināta 2007. gada aprīlī, un tās dibinātāji ir profesionāli psihologi – Ilona Gaile un Dace Freiberga, psihoterapeite - narkoloģe Ināra Vārpa, kā arī biedrība „Latvijas vecāku apvienība „VISI”” un biedrība Latvijas Spēļu biznesa asociācija.

Vārda dienas svin: Bārbala, Līksma
2024. gada 25. aprīlis

Biedrības „Esi brīvs!” mērķis nav dusmīgi kratīt pirkstu un stāstīt, cik slikti ir būt atkarīgam. Mēs gribam tev parādīt, cik forši un stilīgi ir būt brīvam.

Ilona Gaile

 
Kā Tu domā, vai Tu esi atkarīgs?
Kopā balsojumu - 9997
 

Mūs atbalsta: