Seko EsiBrīvs! Draugiem.lv Seko EsiBrīvs! Facebook
IeskatiesKontaktiPajautāMūsu draugi

Kas jauns?

Nodarbības vecākiem par jauno tehnoloģiju pārmērībām bērnu ikdienā

2022. gada 19. maijs
5., 11., 18.maijā Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests sadarbībā ar biedrību “Esi brīvs” organizēja 3 nodarbību ciklu vecākiem “Digitālās pārmērības, riksi un audzināšanas izaicinājumi ģimenē”. Nodarbības tika nodrošinātas Siguldas novada bērnu un jauniešu vecākiem ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.

Nodarbības vadīja Edgars Caics, biedrības “Esi Brīvs!” atkarību profilakses speciālists (psihologs, psihodrāmas terapeits).

Pirmajā nodarbībā vecākiem bija iespēja uzzināt visu par viedierīču lietošanas paradumiem, to lietošanas biežākajiem riskiem un psihohigiēnu, kā arī atbildes uz jautājumiem: cik pamatotas ir raizes par ekrānierīču un moderno tehnoloģiju ietekmi uz bērna psihisko attīstību dažādos vecuma posmos? Kā saprast, vai digitālais saturs atbilst bērna attīstībai? Kāpēc bērnam ir tik svarīgi būt internetā un izmantot dažādas viedierīces? Vai virtuālā telpa ir bīstama? Kā disciplinēt bērna paradumus, lai netiktu sarautas savstarpējās attiecības un nezustu savstarpējā uzticēšanās vecāku un bērnu starpā?

11. maija nodarbībā vecākiem bija iespēja izvērtēt un iedziļināties, kādas prasības izvirza digitālais laikmets ģimenēm un kā iespējams ar to tikt galā. Katrs dalībnieks varēja labāk apzināt tās sfēras, kuras ģimenē darbojas veiksmīgi, bet kurās nepieciešami uzlabojumi vai papildinājumi.

Savukārt 18. maija nodarbībā padziļinātāk tika skatīts jautājums, kāpēc veidojas attiecību saspīlējumi un sadursmes ģimenē. Tiks risināts jautājums, kā normalizēt emocionālo sakāpinātību un veicināt pašpaļāvību attiecībās.

https://m.sigulda.lv/?sadala=read&id=22448

 

Vārda dienas svin: Agija, Aldonis
2024. gada 29. marts

Attiecības ir kā deja, kuras laikā starp partneriem šurpu turpu joņo enerģija. Dažas attiecības ir lēna, drūma deja ar nāvi.

Kolete Doulinga

 
Kā Tu domā, vai Tu esi atkarīgs?
Kopā balsojumu - 9988
 

Mūs atbalsta: